dilluns, 6 d’agost del 2012

VolcaNOlimits

Ha nascut una nova prova esportiva al voltant de la Vall d'en Bas. Concretament de la cooperativa de Sant Privat d'en Bas, fa uns dos mesos va nèixer la VolcaNOlimits, una nova modalitat de circuit on et pots posar a prova tant en BTT com corrent en modus Trail.
Pel que fa a la BTT, el circuit es divideix en dos parts molt marcades, el Tram-1, que realitza una volta per la zona de volcans, Santa Pau i la Fageda d'en Jordà, i el Tram-2, que es decanta a la part de Susqueda, Rupit i part del Cabrerès. Cada Tram, a la web el marca com de 55km (110km totals) i amb un desnivell acumulat total de 3.600 metres. Veient aquestes dades, en Miquel Navarro i en Joan Martí, van voler viure de primera mà aquest circuit i van pecar d'agosarats, ja que es van plantejar fer els 110 km d'una tirada, en el que l'organització anomena Full-Track. Així doncs, el dijous dia 2 d'agost, a les 07:30 del matí ja estaven a Sant Privat amb les bicis a punt. Puntual també, el noi de la organització que en poca estona ens va explicar per on anava el circuit, com funcionava el GPS de la ruta i ens advertia de la dificultat del circuit per tractar-se de zones molt tècniques i dures.








Sense més dilació, es van endinsar en el circuit, que al principi guanya un port asfaltat, per al capdamunt d'aquest, començar una ruta absolutament espectacular. A partir d'aquí, els corriols, les trialeres, els caminets més inòspits i rebuscats, eran el plat principal de la ruta. Això feia que els kilòmetres costessin de passar, malgrat anar a un ritme constant, però alguna cosa fallava. Ens vam adonar que els quilòmetres del GPS en referència als del comptaquilòmetres de la bici anava descompensat. En passar per zones molt frondoses i de molts arbres alts, el GPS semblava perdre cobertura i marcar distància de menys, així doncs, els nostres bikers van suar la cansalada per tornar a la zona de sortida, on acabava el primer tram en les menys de 6 hores que permet la organització. En aquest primer tram, el comptaquilòmetres va marcar 63km en comptes de 55. El tram-2, va ser més del mateix. Una ruta preciosa i desconeguda, amb paratges fantàstics i indrets molt escollits. Aquest tram-2, és una mica més rodador que el primer, però també amaga molts trams tècnics que fan que la ruta sigui molt i molt lenta. Finalment els dos matxacuques van necessitar 13h40min per completar tota la ruta, finalitzant quasi a les 21:30 ben entrada la nit. En el Tram-2, el comptaquilòmetres va marcar 74 km!!!!! i no els 55 que marcava la web. Tot i aquest ball de distàncies, és una prova que val la pena, però que potser seria millor haver-se-la plantejat en dos dies, que és el que recomana el simpàtic organitzador de la ruta, en Jordi.

1 comentari:

  1. ja parlarem Miki i Joan , m'interessa aixo que heu fet, semble interessant. Per cert Miki, bon corriol ,el del final del Pollo, ja quasi sembles un escoletero fent corriols jejejeje . Salut

    ResponElimina