diumenge, 11 de setembre del 2011

3 MATXACUQUES AL TOURMALET

                En David Bragulat, en Joaquim Vilà i l’Àlex Guillot ens vam proposar que el dia 3 de setembre coronaríem alguns dels ports més mítics del Tour de França.

Just abans de començar a pedalar

                Ens vam posar a donar pedals a les 8:30 des del càmping de Montauban. Vam planejar suaument fins a Banyères de Luchon on vam iniciar l’ascensió al primer port del dia, el col du Peyresourde de 15 km de longitud, amb un pendent mitjà del 6%. El vam coronar en una hora i mitja aproximadament. Els paisatges des del cim són espectaculars.
                El segon obstacle del dia va ser el col d’Aspin un  port magnífic de 12 km amb un pendent mitjà del 6’5%. Des d’Arreau el port comença molt suau fins al km 5 on ja t’obliga a posar el pinyó de 27. Des del coll es veu tot el port des dels seus inicis. En una horeta i quart el vam tenir al sac.
                El tercer era un cim mític, el col du Tourmalet, un port de categoria especial amb rampes que estan per damunt del 10%, el pendent mitjà és del 7’4% però des del km 5 ja no baixa del 8% fins a dalt. Les dues zones més dures són la part de les galeries (túnels oberts per un lateral) i el pas per l’estació d’esquí de la Mongie. És un port molt dur on t’has d’anar guardant forces contínuament per no pagar-ho més endavant. Un cop coronat la baixada és llarga i permet assolir velocitats per damunt dels 70 km/h.
                Per acabar, quedava l’ascens al desconegut col du Bouchero, un port que comença amb falsos planers ascendents que, amb l’acumulació de kilòmetres, castiguen molt les cames i la moral. A partir de la població de Gavarnie el port s’endureix i els següents 12 km la carretera és més estreta i bonica.
                Abans d’acabar, volem agrair el suport logístic i moral de la Sònia i la Judit, sense elles aquesta aventura no hauria estat possible.

3 comentaris:

  1. Felicitats campions!! Bona ruta, a veure si podem coincidir la setmana que ve a la sortida de BTT.
    Miquel.

    ResponElimina
  2. Eiiiii... molt guapa la sortida! Ports emblemàtics.

    ResponElimina
  3. A veure Matxacuques de pacotilla! Està molt bé fer aquestes sortides però quan estracta de fer la copa Gironina només en som dos en Quim Pareta i jo. Que no hem d'anar a l'altra punta de provincia sinó al poble del costat! Des d'aquí convido a tothom a venir a les que queden, si fins hi tot si tenim sort es fa algun podi. La Fina

    ResponElimina