dimarts, 10 de maig del 2011

Notícies del cap de setmana.

TERRA DE REMENCES

Fins a 9 Matxacuques es van desplaçar fins a Sant Esteve d'En Bas aquest diumenge passat, per afrontar la marxa cicloturista més important de Catalunya, la Terra de Remences, on als pocs dies després que s'obrissin les inscripcions ja havien "volat" les 3000 places.
Aquesta marxa ja s'ha convertit en tot un referent no només a nivell de Catalunya, sinó també a la resta d'Espanya i també de l'estranger, ja que hi havia corredors de tot arreu.
Aquest any, després de molts anys sense treva, el temps es va apiadar dels corredors i va mostrar la seva millor cara, sense que plogués, ni fés vent fort, ni tampoc una calor molt elevada.
Amb diferents sensacions, diferents nivells i diferent sort, els 9 ciclistes van afrontar la ruta amb moltes ganes. Tots ells van acabar el recorregut que tenien previst; en Jordi i la Fina el recorregut curt de 95 km, i els dos Davids, l'Àlex, els dos Miquels, en Joan i en Quim, el recorregut llarg de 175km.
Malgrat la majoria van quedar contents amb la seva cursa, l'Àlex no va tenir el seu millor dia, però tot i així va treure forces per acabar tota la ruta. Felicitats Àlex, segurament ets el que té més mèrit per acabar tot i no sentir-te bé, segur que la propera surt millor!

La cara de l'Àlex ho diu tot
 
Quim

Tots ells tenen la seva pròpia crònica del dia, però en aquesta ocasió, us deixem amb les sensacions d'en Quim Vila, qui amb les seves paraules explicava com li va anar:

"Bona col·locació durant la sortida, però molta tensió durant els primers quilòmetres per por de caigudes ja que es rodava en un grup molt compacte. A l'inici del Capsacosta es comença a estirar el pilot i tothom es va situant al seu lloc. Malgrat que no tinc males sensacions, prefereixo ser prudent ja que encara queden molts quilòmetres. Em passen alguns corredors, però corono el port integrat amb un petit grup. Segueixo amb ell tot el descens i durant els planers que ens porten fins a Ripoll. Just allí, enllacem amb un grup força nombrós i amb aquest començo l'ascens al Coll de Cannes. A mesura que avança la pujada, el gran grup es va fragmentant en petits grups. Com que el ritme dels més forts és massa alt per mi, em situo en un grup que va pujant més tranquil·lament i amb ell arribo a dalt. Durant el descens perdo una mica de temps, però això ja entrava en les previsions degut a les meves excel·lents qualitats baixant. En resum, arribo al final de la volta curta amb menys de 3 hores i amb bones sensacions per afrontar la resta del recorregut.
Comença la segona part de la prova i ho fa amb el seu plat estrella: el Coll de Bracons. Només 8 Km, però amb unes rampes d'un pendent espectacular. Pujo com bonament puc. Aquí ja no hi ha grups, cadascú fa una mica el que pot. Fins i tot observo alguns corredors que posen el peu a terra. Desprès d'una bona estona de patiment, assoleixo el cim on hi ha un avituallament que va de meravella. Així doncs, una vegada fet el refrigeri, em llenço per un revirat descens fins a St. Pere de Torelló. Allí puc agafar un nou grup que em porta més còmodament fins a Manlleu. Tot i això, el cansament ja comença a fer acte de presència, la visió lateral a difuminar-se i el pitjor de tot: encara falten 50 Km! Davant d'aquest escenari, comença el quart port: el Coll de Bac. En altres circumstàncies, no seria un obstacle gaire complicat, però en aquell moment em va semblar una tortura. Afortunadament, vaig trobar un corredor que portava un ritme que podia aguantar i m'hi vaig enganxar a roda fins dalt. Parada a l'avituallament de Can Toni Gros i sincerament, em va servir per recuperar forces ja que el darrer obstacle, el coll de Condreu, el vaig superar sense fer-ne un drama. Amb tot, només quedava el descens fins a St. Esteve d'en Bas on creuaria la línia de meta amb un temps de 6h 8'."
Bona cursa Quim!!!!


Els dos Davids ben contents

Els nostres participants amb els resultats:
Recorregut curt:
- Jordi Mont: Temps - 02:48:54, posició general 113.
- Fina Masferrer: Temps - 03:41:46, posició general 937.
Recorregut llarg:
- Joan Martí: Temps 05:30:46 - posició general 206.
- Miquel Navarro: Temps 05:30:58 - posició general 208.
- Miquel Labarta: Temps 05:37:21 - posició general 258.
- Quim Vila: Temps 06:08:32 - posició general 597.
- David Vegas: Temps 06:58:55 - posició general 1018.
- Àlex Guillot: Temps 07:30:21 - posició general 1122.
*Ens falta en David Bragulat que s'ha traspapelat entre les classificacions i encara no hi surt.


ALTRES NOTÍCIES

Carretera: Com no, ens volem sumar a les numeroses mostres de recolçament que s'han donat cap a la família del ciclista belga Wouter Weylandt, que va perdre la vida a la tercera etapa del Giro d'Itàlia. Les nostres més sinceres condolències als amics més propers, a la família i a tot el colectiu cilcista en general. Descansi en pau.

Titan Desert: Ahir 9 de maig, es va iniciar una nova edició de la Titan Desert . Un cop s'han disputat les dos primeres etapes, sembla difícil que Roberto Heras no pugui revalidar el títol aconseguit l'any passat, doncs la distància que va agafant amb els seus rivals, comença a ser important. Aquesta cursa, està tenint molta presència gironina, amb equips com l'Esteve o el Radikalbikes, i amb molts corredors veïns nostres de renom: Joan Llordella, Marc Trayter, Ismael Ventura, Oriol Morata... Esperem que tinguin la seva oportunitat, encara que sigui només en alguna etapa. Sort nois.

1 comentari: