dimarts, 18 de setembre del 2012

Nou port de carretera al Baix Empordà (Puig d'Arques).



Des el passat diumenge, tenim un nou port de muntanya asfaltat al Baix Empordà. Tal i com ja hem vist en els darrers anys a Banyoles amb la pujada a Rocacorba o a la Garrotxa amb la pujada a la Mare de Déu del Món, s’ha asfaltat la pista forestal que pujava des de Romanyà fins al Puig d’Arques. Al igual que d’altres ascensions similars, només s’ha asfaltat un vessant, motiu pel qual la pujada i la baixada s’han de realitzar pel mateix lloc. Aquesta prolongació d’ascensió a Romanyà, fa que esdevingui un dels ports més llargs (o potser el més llarg) de tot el Baix Empordà. Es tracta de 5,2 km en asfalt nou i en perfecte estat que es sumen a l’escalada de Romanyà, on s’ascendeix 204 metres més, fins arribar al peu del Puig d’Arques, als denominats Plans de Can Sabater a 472 metres d’alçada.
Tenint en compte que la pujada a Romanyà es pot realitzar fins per tres llocs diferents, quedaria un port amb els següents números depenent del vessant per on l’afrontem:
-  Romanyà + Puig d’Arques des de Calonge: 4,7 km (227 metres de desnivell) + 5,2 km (204 metres de desnivell). 9,9 km i 431 metres de desnivell positiu total.
- Romanyà + Puig d’Arques des de Santa Cristina d’Aro: 6,1 km (272 metres de desnivell) + 5,2 km (204 metres de desnivell). 11,3 km i 476 metres de desnivell positiu total.
- Romanyà + Puig d’Arques des de Llagostera: 7,9 km (208 metres de desnivell) + 5,2 km (204 metres de desnivell). 13,1 km i 412 metres de desnivell positiu total.
Ja en pocs dies de vida, s’ha convertit en un puja i baixa constant de ciclistes que no han perdut la oportunitat de conèixer una nova pujada. És important saber també que l'asfalt tant sols fa 3,5 metres d'amplada i cal anar alerta amb els vehicles, ja que és una carretera estreta.
Val a dir que aquesta ascensió combina trams de descans i/o baixada amb trams molt durs. Tal és així que en menys d’un km ens podem trobar haver de posar tot el desarrollo per rampes dures, als poc metres plat gran per un bon descans i seguidament de nou plat petit i pinyó gran per afrontar rampes superiors al 15%. És una escalada completament trencada, a on els ciclistes que es sentin còmodes amb un ritme constant, patiran de valent donat que en cap moment té rampes regulars. És una escalada més apropiada per canvis de ritme, donat els diversos puja-baixa que s’hi poden trobar.
Properament des del club, farem la “inauguració” oficial de la pujada amb una sortida conjunta, esperem veure-hi molts Matxacuques!!!!!!!!
Perfil aproximat del port. 5,2km - 204 metres desnivell.
A donar pedals.

4 comentaris:

  1. Des de Calonge, si puges a l'idea portet guapo la suma de Romanyà + Puig d'Arques

    ResponElimina
  2. Encara hi hauria una altra possibilitat, la mes dura crec, mas nou i puig d'arques, llastima del mal estat de l'asfalt per connectar-los...

    ResponElimina
  3. Xavi, no te'n perds ni una tu. Està bé tenir noves rutes de carretera, que sempre és difícil que en surtin.

    Anònim, és cert, però ara com ara, és completament desaconsellable pel mal estat de la carretera entre Romanyà i el Masnou.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al día de hoy la están arreglando, por lo menos a la altura de Romanyà, hace 1 mes, estaba en obras.

      Elimina